sgif

Direktlänk till inlägg 24 juli 2012

Lite information inför Bodenmatchen lör 28/7-2012!

Av Sollefteå GIF Bloggen - 24 juli 2012 21:56

Då var det dags för returmatch denna gången spelas matchen på Nipvallen.  Sollefteå GIF stärkta efter DM-semifinal vinsten mot Friska Viljor.  Den 1-0 segern borde ha blivit mycket större,  men nu gjorde laget vad som krävdes och säkrade en finalplats.  Där väntar mycket troligt en final mot Anundsjö,   dom måste dock slå ut Ramvik i sin semifinal först.   Boden har precis som Giffarna  spelat semifinal i DM, deras namn på turnering är Coop Norrbotten cup.  Där slog man ut seriekollegan Piteå IF hemma på Björknäsvallen,   precis som Giffarnas segerresultat i sin semifinal så var Bodens 2-0 seger mot Piteå IF också i underkant.  Att Boden spelaren Emil Kauppi drog på sig ett rött kort hade stor betydelse att det inte blev någon större seger.   I måndags så träningsspelade Boden mot norska Hammerfest FK som spelar i 3. Divisjon i Norge.  Den serien kan jämföras med vad division 3 är här hemma.  Man hade en stabil ledning med 2-0 i halvtid.  Boden gjorde tre byten direkt i andra halvlek och det förändrade matchbilden från att ha varit spelövertag för Boden så började Hammerfest ta över mer och mer av matchen.  Man fick in 1-2 målet i den 63e minuten,  åtta minuer senare fick man straff.   en straff som Hammerfest spelaren Oddgeir Norheim förvaltade på bästa sätt till 2-2.  Segermålet gjorde Hammerfest i den 84e minuten.   Vi ska inte dra för höga växlar över detta resultatet då det endast var en träningsmatch och Boden gick knappast för fullt.