Direktlänk till inlägg 28 juli 2012

Sollefteå GIF-Boden BK (1-1) 2-2 2012-07-28

Av Sollefteå GIF Bloggen - 28 juli 2012 17:46

Sollefteå GIF-Boden BK en bra match?
Det blev absolut en bra match,  Sollefteå GIF hade satsat hårt på själva evenemangen med gratis entré och hamburgare grillades för fullt av GIF-ledare.   Hur många det var som kom till själva matchen det låter jag vara osagt, men det var många och dom såg ut att trivas.   Jag tror inte det var många av besökarna som gick hem besvikna,  2-2 målet och poängen till Giffarna kan komma ha riktigt stor betydelse när serien ska summeras i oktober.  Till matchen då,  Boden kom till matchen ca 13:30 efter över 5 timmars bussresa.  Så spelarna trötta ut efter en lång bussresa?  Absolut inte Boden tog tag i matchen direkt och man hade under matchens första 30 minuter flera farliga målchanser. Första skottet mot mål sköt för Giffarna sköt PJ i den 19e minuten, som Bodens målvakt Erik Thorstensson fick styra till hörna.  Restrerande delen av halvleken fortsatte matchen som den varit med att Boden skapar flest chanser men man fick inte in bollen först när Bodens amerikanska spelare Ryan Gracia gjorde 0-1 i den 43e minuten.  Då var det nog många supportrar som började misströsta,  Daniel Hatumngimana ville inte göra publiken besvika och gör 1-1 på övertid av första halvleken. Andra halvleken så börjar Giffarna bäst och man skapar mest chanser. I matchminut 59 byter Giffarna in Joel Åman mot Smajil Sadic som går ut,  ett riktigt piggt byte skulle det visa sig. Joel gjorde sin back och bröt in från höger, han lägger in bollen mot Alessandra Ribiero som får öppet mål men tyvärr så skjuter han bollen utanför. Giffarna drog på sig många gula kort i matchen närmare bästämt 4st. Ett riktigt onödigt varning drog Alessandra Riberio på sig efter han efter avblåsning skjutit iväg bollen.  Daniel Hatumngimana får ett gult kort i matchminut 80.  Haris Devic skjuter frisparken som styrs till hörna av GIFmålvakten Kristoffer Westerlund.  Emil Kauppi sätter 1-2 till Boden i den 83 minuten, målet uppkom efter Bodens hörna.   En riktigt tung smäll för Giffarna,  som kändes som om man skulle kunna ta 1 pinne idag.  Många supportrar började sakta gå hemåt och misströstade troligen och trodde det skulle bli ännu en ny förlust för Sollefteå GIF.   Men Giffarna som visat flera gånger den här säsongen att man är riktigt starka i slutminuterna visade återigen att man aldrig kan räknas ut bara för att man ligger under med ett mål när klockan står på 90 minuter.  Daniel Hatumngimana dunkade snyggt in 2-2 målet på halvvolley till Giffarna i den 92a minuten av matchen.   Säsongens högsta jubel hördes på Nipvallen när matchens lirare Daniel Hatumngimana satte 2-2.   Daniel visade tydligen han ville bli dagen huvudperson,  med 2 mål och ett gult kort så kan man inte säga någonting annat.   Sollefteå GIF ser ut som ett helt nytt lag och man åker till Kalix för att spela mot Assi IF den 4 augusti.   Det blir en riktigt viktig match då det endast skiljer 1 poäng emellan lagen,  Assi 11 och Sollefteå 10.   Giffarna är med all säkerhet riktigt revanchsugna efter senaste mötet då det blev 1-1, men man gjorde ju en riktigt dålig match då.