Direktlänk till inlägg 26 augusti 2012

Några matchbilder från Sollefteå GIF-Piteå IF - 2012-08-25

Av Sollefteå GIF Bloggen - 26 augusti 2012 10:31

Matchen Sollefteå GIF-Piteå IF,  Lördag 25 augusti  2012
Giffarna startade matchen jättebra och när Christoffer Milde skapar lagets första målchans hade matchklockan knappt tickat över 1 minut. Efter 9 minuters spel så lägger Smajil Sadic en perfekt frispark som styrs i mål av för dagen backen Niklas Eriksson tyvärr så blåstes av som offside. Giffarna spelade riktigt bra frispark, Kristoffer Westerlund spelade lungt och stabilt i GIF-målet.  Att Giffarna inte tagit ledningen efter första halvlek handlade enbart om att man inte hade turen på sin sida.  Laget dominerade första halvlek fullständigt och gav inte Piteå IF en chans. Andra halvlek startade Giffarna riktigt starkt,  redan i den 48e minuten drev Ribiero in från höger och lägger fram bollen mot mål,  där står Fredrik Mählers som enkelt kunde skjuta in 1-0 målet för Giffarna.   Det syntes direkt att lagets självförtroende växte.   Redan 4 minuter efter 1-0 målet i den 52a minuten kommer nyförvärvet
Igor Petsch in från vänster, spelar mycket bra fram till Alessandro Ribeiro som kunde göra ett riktigt fint mål rakt upp i klyckan. Piteå gav inte upp utan man fortsatte att kämpa trots 0-2 underläget,   efter 63 spelade minuter fick man utdelning när Tomas Lundmark satte 1-2 efter en mycket bra piteåanfall,  Tomas spelades fram av Tobias Modig.
Innan 1-2 målet så hade inte Piteå skapat någon farlig målchans.   Det märktes att Piteåspelarna höjde sig efter 1-2 målet för perioden efter Piteås mål tog man över matchen och var det bättre laget.  Efter 76 minuter så lyckas Nicklas Nilsson sätta 2-2 målet bakom Westis i SGIF-målet.  Nyförvärvet Igor Petsch drog på sig en varning i den 80e minuten.  Endast  2 minuter efter Igor fått sitt gula kort så kommer han fri mot målvakten. Rickard Nordlund i Piteå målet går ut för täcka undan det hela slutar med att han river ner Petsch säkert helt ofrivilligt.   Jag brukar inte kommentera domarinsats men denna varningen som han delade ut till Igor Petsch för filmning var riktigt osmidig.
Igor Petch blev alltså framspelare till Giffarnas 2-0 mål och felaktigt utvisad i sin premiärmatch. Giffarna fick spela återstående tid av matchen med endast 10 man.  Det positiva var att man trots 10 man var det bättre laget och man verkligen pressade på för att sätta 3-2.  Det blev inga fler mål när Lee Berntzen blåste av matchen efter matchklockan stod på 96 minuter.  Varför det blev så mycket tilläggstid var pga två spelarskador som fördröjde spelet. Giffarna hade verkligen behövt 3 poängen.  nu ligger man på kvalplats med 1 poängs marginal ner till jagande Tegs SK.  Noterbart är att Teg har 2 matcher mindre spelade än Giffarna,   så säsongsavslutningen kommer att bli riktigt tuff för Sollefteå GIF.   På fredag väntar bortamatch mot Härnösands FF, laget som jag seriesegern,  tänk om vårat kära Sollefteå GIF kunde stjäla poäng där.   Och laget är säkert riktigt revanchsugna efter den mindre bra insatsen när man spelade mot varandra på Nipvallen.