Direktlänk till inlägg 2 september 2012

Härnösands FF-Sollefteå GIF 2012-08-31

Av Sollefteå GIF Bloggen - 2 september 2012 19:07

Härnösands FF-Sollefteå GIF  4-2   2012-08-31
Lagbussen lämnade Sollefteå vid 16 tiden,   det regnade konstant hela  bussresan man trodde hela tiden det skulle hålla i sig men när bussen väl var framme i Härnösands så hade också regnet slutat.  Förväntningarna innan matchen var man trodde Härnösand skulle vinna matchen men man trodde och hoppades att laget iaf skulle kanske kunna ta med sig en pinne.  Denna gången så blev det från läktaren jag fick live-rapportera matchen,  någonting som slog mig att man ser matchen på ett helt annat vis från läktaren.   När matchen startade så tog Härnösand tag i taktpinnen direkt, efter tio minuter så hade man redan skapat 3 farliga målchanser. I matchminut 10 så skjuter Härnösand ett skott mot Wästis räddar Peter Johansson i HFF är snabbt framme på returen men Wästis gör en makalös dubbelräddning.  Resterande delen av första halvlek så är det Wästis som räddar laget från underläg då han gjorde ett flertal högklassiga räddningar. När Fredrik Mähler haltande fick hjälpas av planen efter 33 minuter så var det många som blev orolig,  Giffarna spelade under en lång tid på endast tio man.   När det gått 39 minuter av matchen så får Giffarna frispark,  en frispark som Smajil Sadic lägger,  han skjuter frisparken direkt i mål vilket betydde 1-0 till Sollefteå GIF.   Något som jag tyckte var kul var att jublades högt på läktaren efter målet,  man funderade för en stund om man verkligen var i Härnösand.  Men det var alltså många tillresta Sollefteåsupportrar på läktaren på Högslätten.  HFF replikerar nästan omgående efter Giffarna tagit ledning,   Fredrik Nilsson kunde sätta 1-1 målet efter en bra slagen hörna av Peter Johansson.   1-1 i halvlek och förhoppningarna om poäng var fortfarande stora!
Andra halvlek börjar ganska trevande, inget av lagen som tar tag och för matchen.    När Giffarna får hörna efter 59 minuter en hörna som för övrigt slås av Christoffer Milde bollen går fram till en GIF spelare som kunde sätta 2-1 målet.  Men vem var det egentligen som gjorde målet funderade jag,   var svårt för mig att se ifrån läktaren då det var många spelare framför målet.  Målskytten till 2-1 målet var Patrik "PJ" Johansson, förhoppningarna om bra resultat höjdes. Efter målet så märktes det tydligt att HFFspelarna var frustrerade då flera svordomar kom fram.
När HFFs Anhony Allison i 66e minuten satte 2-2 framspelad av Peter Johansson så kändes det  lite orättvist då Giffarna hade haft en bättre period.   Efter 2-2 målet så svängde matchbilden och nu var det HFF som pressade på.   När HFFs Anthony Allison fick komma igenom GIFförsvaret och blev fälld av en GIFförsvare och domaren pekade på straffpunkten så kändes det rätt tungt.  Allison satte säkert straffen 3-2 till Härnösand,  kändes riktigt tungt då.
Och det blev inte bättre Anthony Allison nästan direkt efter straffmålet skjöt sitt tredje mål för matchen, ett äkta hatrick var ett faktum för HFFspelaren.   Slutresultatet blev 4-2,  lite trist när Giffarna kanske gör en bra match och innan 2-2 målet så spelade man riktigt bra.    Vi får verkligen hoppas Fredrik Mählers skada inte var för allvarlig då han behövs till helgens måstematch mot Tegs SK.   Jag hoppas verkligen många väljer att komma för att se den match på lördag då Sollefteå GIF behöver allt stöd man kan få.   Denna matchen är inte bara årets viktigaste match utan den kan också avgöra Giffarnas Div 2 exsistens.  När Teg slog Skellefteå hemma i helgen med 2-1 så klättrade man upp på kvalplats, 2 poäng före Sollefteå GIF.    Så på lördag måste man vinna och ta 3 poäng,  att man slog Teg på bortaplan får ses som någonting bättre.  Både Sollefteå GIF och Teg SK har två bättre trupper denna gången än vad man hade när man möttes i våras då slutresultatet skrev 1-0 efter mål av Daniel Hatumngimana.