sgif

Av Sollefteå GIF Bloggen - 19 september 2012 06:33

Jag har inte tappat intresse för Sollefteå GIF om ni tror det eftersom bloggen inte blir uppdatarad.
Känns som lite bortkastad tid när jag lägger ner ex antal timmar för knappt ha några läsare alls.

Som dom gångerna jag hållt på med statistik så har det inlägget tagit massa timmar att göra.   Ett vanligt införmatch inlägg tar väl mellan 15-45 minuter att göra.

Det känns inte alls kul när det oftast är 1 besökare per dag, ibland 2, ibland inga alls  på en matchdag då jag skrivet en inför match artikel kan det ibland vara 10st som mest.

Ju fler som läser bloggen ju fler inlägg kommer jag göra.    Kändes också onödigt betala för ta bort reklamen som syns på bloggen nu då det knappt är några som besöker ändå.    Innan betalade jag för reklamfritt på bloggen.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 8 september 2012 11:01

Mariehems SK-Morön BK

Trots Mariehems storsmäll senast när man förlorade seriefinalen mot Selånger FK med hela
0-7.  Men har fortfarande god chans att nå seriesegern då man bara är 2 poäng bakom serieledande Selånger FK.  MSK är ett av seriens bästa hemmalag och Morön är betydligt sämre på bortaplan.
Sollefteå GIF-Teg SK
Sollefteå GIF gjorde kanske säsongen bästa match när man förlorade med 2-4.    Nu får man tillbaka Igor Peetch och Niklas Eriksson vilken är ett jätteplus.   Dock så saknas Joel Åman som är avstängd efter fått sitt tredje gula kort senast mot HFF. Teg har börjat plocka poäng och man har ett betydligt starkare lag än vad man hade när man förlorade 0-1 i hemmamötet i våras.
Umedalen-Härnösands FF
Umedalen är hopplöst sist i serien även om man har spelat betydligt bättre nu under höstomgången än vad man gjorde under våromgången. Härnösands FF gjorde det riktigt starkt när man vände underläge 2 gånger mot Sollefteå senast då man vann med 4-2. Så länge man har Anthony Allison i laget så är man i högsta grad ett hot för alla lag serien och att man kan vinna serien är inte omöjligt.   Allison blev den stora hjälten senast mot Sollefteå GIF när han gjorde ett äkta hatrick varav 1 mål på straff.
Assi IF-Anundsjö
I den här matchen så väljer jag att chansspela lite, då Anundsjö fortfarande i högsta grad är med i kampen om att vinna serien så väljer jag att spela på Anundsjö.  Laget ligger på andra plats i serien endast två poäng bakom serieledande Selånger FK.   Assi är ett starkt hemmalag man slog senast Boden BK hemma med 3-1.   Resa till Kalix är svårt för samtliga lag i serien!
Selånger FK-Piteå IF
Skellefteå FF förlorade senast 1-2 borta mot Teg.   Men man har förstärkt laget med bl.a Felix Nordin och Viktor Ageskär från Östersunds FK.  Tvåan här känns stabil dock tror jag inte det blir någon storseger.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 8 september 2012 10:48

Idag lördag 8 september väntar den jätteviktiga streckmatchen mellan SGIF och Teg SK.   Just nu är det fördel Teg men fortfarande kan mycket hända.   Teg kommer till matchen med ordinarie lag och man har jobbat tillbaka sig efter sommaruppehållet.  När det blev sommaruppehåll så var det fördel SGIF med 5 poäng nu inför jätteviktiga matchen så är det fördel Teg med 2 poäng.    Sollefteå GIF kommer också till spel med ordinarie lag förrutom Joel Åman som är avstängd efter att han fick sitt tredje gula kort i matchen mot Härnösand vilket ger en matchs avstängning.

Talar för SGIF seger
1 Sollefteå GIF har aldrig förlorat en seriematch mot Teg.
2 Senaste segern laget tog var mot just Teg den 17 maj när man vann med 1-0.
3 Teg har endast tagit en poäng på bortaplan den här säsongen.

De talar för Teg
1 Bättre form.
2 Man går inte in som favoriter.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 2 september 2012 19:07

Härnösands FF-Sollefteå GIF  4-2   2012-08-31
Lagbussen lämnade Sollefteå vid 16 tiden,   det regnade konstant hela  bussresan man trodde hela tiden det skulle hålla i sig men när bussen väl var framme i Härnösands så hade också regnet slutat.  Förväntningarna innan matchen var man trodde Härnösand skulle vinna matchen men man trodde och hoppades att laget iaf skulle kanske kunna ta med sig en pinne.  Denna gången så blev det från läktaren jag fick live-rapportera matchen,  någonting som slog mig att man ser matchen på ett helt annat vis från läktaren.   När matchen startade så tog Härnösand tag i taktpinnen direkt, efter tio minuter så hade man redan skapat 3 farliga målchanser. I matchminut 10 så skjuter Härnösand ett skott mot Wästis räddar Peter Johansson i HFF är snabbt framme på returen men Wästis gör en makalös dubbelräddning.  Resterande delen av första halvlek så är det Wästis som räddar laget från underläg då han gjorde ett flertal högklassiga räddningar. När Fredrik Mähler haltande fick hjälpas av planen efter 33 minuter så var det många som blev orolig,  Giffarna spelade under en lång tid på endast tio man.   När det gått 39 minuter av matchen så får Giffarna frispark,  en frispark som Smajil Sadic lägger,  han skjuter frisparken direkt i mål vilket betydde 1-0 till Sollefteå GIF.   Något som jag tyckte var kul var att jublades högt på läktaren efter målet,  man funderade för en stund om man verkligen var i Härnösand.  Men det var alltså många tillresta Sollefteåsupportrar på läktaren på Högslätten.  HFF replikerar nästan omgående efter Giffarna tagit ledning,   Fredrik Nilsson kunde sätta 1-1 målet efter en bra slagen hörna av Peter Johansson.   1-1 i halvlek och förhoppningarna om poäng var fortfarande stora!
Andra halvlek börjar ganska trevande, inget av lagen som tar tag och för matchen.    När Giffarna får hörna efter 59 minuter en hörna som för övrigt slås av Christoffer Milde bollen går fram till en GIF spelare som kunde sätta 2-1 målet.  Men vem var det egentligen som gjorde målet funderade jag,   var svårt för mig att se ifrån läktaren då det var många spelare framför målet.  Målskytten till 2-1 målet var Patrik "PJ" Johansson, förhoppningarna om bra resultat höjdes. Efter målet så märktes det tydligt att HFFspelarna var frustrerade då flera svordomar kom fram.
När HFFs Anhony Allison i 66e minuten satte 2-2 framspelad av Peter Johansson så kändes det  lite orättvist då Giffarna hade haft en bättre period.   Efter 2-2 målet så svängde matchbilden och nu var det HFF som pressade på.   När HFFs Anthony Allison fick komma igenom GIFförsvaret och blev fälld av en GIFförsvare och domaren pekade på straffpunkten så kändes det rätt tungt.  Allison satte säkert straffen 3-2 till Härnösand,  kändes riktigt tungt då.
Och det blev inte bättre Anthony Allison nästan direkt efter straffmålet skjöt sitt tredje mål för matchen, ett äkta hatrick var ett faktum för HFFspelaren.   Slutresultatet blev 4-2,  lite trist när Giffarna kanske gör en bra match och innan 2-2 målet så spelade man riktigt bra.    Vi får verkligen hoppas Fredrik Mählers skada inte var för allvarlig då han behövs till helgens måstematch mot Tegs SK.   Jag hoppas verkligen många väljer att komma för att se den match på lördag då Sollefteå GIF behöver allt stöd man kan få.   Denna matchen är inte bara årets viktigaste match utan den kan också avgöra Giffarnas Div 2 exsistens.  När Teg slog Skellefteå hemma i helgen med 2-1 så klättrade man upp på kvalplats, 2 poäng före Sollefteå GIF.    Så på lördag måste man vinna och ta 3 poäng,  att man slog Teg på bortaplan får ses som någonting bättre.  Både Sollefteå GIF och Teg SK har två bättre trupper denna gången än vad man hade när man möttes i våras då slutresultatet skrev 1-0 efter mål av Daniel Hatumngimana.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 29 augusti 2012 22:59

Två roliga nyheter på samma dag!
Nyhet 1
:  Vi får tacka Kim Lundmark - Mariehem SK för hans 3-2 mål i den 90e minuten i dagens bortamatch mot Teg SK. Helt plötsligt så ligger bollen i Giffarnas egna händer igen.    En sak som är säker matchen hemma mot Teg SK den 8 september kan komma att bli något utöver det vanliga då matchen kommer vara lika livsviktig för båda lagen.
Nyhet 2:  Bortamatchen mot Härnösands FF kommer jag följa med laget för att live-rapportera från den matchen. Den matchen kan komma bli riktigt spännande då båda lagen har lika mycket att spela för.  Härnösand för man slåss om seriesegern och för Giffarna för man slåss om sin div 2 exsistens.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 26 augusti 2012 10:31

Matchen Sollefteå GIF-Piteå IF,  Lördag 25 augusti  2012
Giffarna startade matchen jättebra och när Christoffer Milde skapar lagets första målchans hade matchklockan knappt tickat över 1 minut. Efter 9 minuters spel så lägger Smajil Sadic en perfekt frispark som styrs i mål av för dagen backen Niklas Eriksson tyvärr så blåstes av som offside. Giffarna spelade riktigt bra frispark, Kristoffer Westerlund spelade lungt och stabilt i GIF-målet.  Att Giffarna inte tagit ledningen efter första halvlek handlade enbart om att man inte hade turen på sin sida.  Laget dominerade första halvlek fullständigt och gav inte Piteå IF en chans. Andra halvlek startade Giffarna riktigt starkt,  redan i den 48e minuten drev Ribiero in från höger och lägger fram bollen mot mål,  där står Fredrik Mählers som enkelt kunde skjuta in 1-0 målet för Giffarna.   Det syntes direkt att lagets självförtroende växte.   Redan 4 minuter efter 1-0 målet i den 52a minuten kommer nyförvärvet
Igor Petsch in från vänster, spelar mycket bra fram till Alessandro Ribeiro som kunde göra ett riktigt fint mål rakt upp i klyckan. Piteå gav inte upp utan man fortsatte att kämpa trots 0-2 underläget,   efter 63 spelade minuter fick man utdelning när Tomas Lundmark satte 1-2 efter en mycket bra piteåanfall,  Tomas spelades fram av Tobias Modig.
Innan 1-2 målet så hade inte Piteå skapat någon farlig målchans.   Det märktes att Piteåspelarna höjde sig efter 1-2 målet för perioden efter Piteås mål tog man över matchen och var det bättre laget.  Efter 76 minuter så lyckas Nicklas Nilsson sätta 2-2 målet bakom Westis i SGIF-målet.  Nyförvärvet Igor Petsch drog på sig en varning i den 80e minuten.  Endast  2 minuter efter Igor fått sitt gula kort så kommer han fri mot målvakten. Rickard Nordlund i Piteå målet går ut för täcka undan det hela slutar med att han river ner Petsch säkert helt ofrivilligt.   Jag brukar inte kommentera domarinsats men denna varningen som han delade ut till Igor Petsch för filmning var riktigt osmidig.
Igor Petch blev alltså framspelare till Giffarnas 2-0 mål och felaktigt utvisad i sin premiärmatch. Giffarna fick spela återstående tid av matchen med endast 10 man.  Det positiva var att man trots 10 man var det bättre laget och man verkligen pressade på för att sätta 3-2.  Det blev inga fler mål när Lee Berntzen blåste av matchen efter matchklockan stod på 96 minuter.  Varför det blev så mycket tilläggstid var pga två spelarskador som fördröjde spelet. Giffarna hade verkligen behövt 3 poängen.  nu ligger man på kvalplats med 1 poängs marginal ner till jagande Tegs SK.  Noterbart är att Teg har 2 matcher mindre spelade än Giffarna,   så säsongsavslutningen kommer att bli riktigt tuff för Sollefteå GIF.   På fredag väntar bortamatch mot Härnösands FF, laget som jag seriesegern,  tänk om vårat kära Sollefteå GIF kunde stjäla poäng där.   Och laget är säkert riktigt revanchsugna efter den mindre bra insatsen när man spelade mot varandra på Nipvallen.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 12 augusti 2012 21:54

Kommer inte skriva en allt för lång matchsammanfattning idag.   80e raka matchen jubilaren Michael Åhman fick tyvärr inte fira som en segrare på sin jubliums match.  1-4 är kanske lite större siffror och talar kanske riktigt hur hela matchbilden var.  Giffarna gjorde kanske årets sämsta match när det gällde som allra mest.  3 poäng och man hade haft häng,  men nu klev Morön som var påväg att dras in i nedflyttningskampen ett steg närmare ett nytt kontrakt.  Hade Joel Åmans skott som tog i ribban efter 42 sekunder, gått in istället för att gå ribba ut så hade vi fått en helt annan matchbild.  Nu kunde Morön sätta 1-0 efter Simon Åström fick gå in helt omarkerad.
I halvlek stod det 2-0 till Morön,  matchbilden påminde mycket om hur första halvlek när man spelade uppe i Skellefteå.   Då hade Morön varit lite bättre laget men man hade främsts utnyttjat sina chanser.

Att Giffarna har så svårt göra spelmål är någonting som skrämmer!

Giffarnas mål gjordes precis som när man spelade i Skellefteå på straff.   Nästa hemmamatch som är mot Piteå IF kan nog ge supportrarna svar på hur säsongen kommer fortlöpa.  Jag håller mina tummar för att Teg och Piteå ska tappa poäng.  Teg ser dock ut komma göra en stark höstsäsong,   en ljusning i det mörker som många känner nu är att vi har kvar att möta både Teg och Piteå hemma segrar där plus att laget stjäl poäng i några andra matcher så tror jag det blir minst kval.  Jag tror och hoppas Giffarna ska rycka upp sig och rädda kontraktet,  en nedflyttning skulle vara en katastrof. Åker man ur så kan det bli svårt ta sig upp igen,  se bara på Friska Viljor som åkte ur 2010.  Nu går dom kanske upp igen nu iår,  men det är som sagt svårt gå upp direkt igen.    Även fast det troligen kommer bli så att både ettan och tvåan i div 3 går upp direkt i.o.m div 2 troligast kommer utökas till 14 lag.

Välkommen till SGIF-bloggen. Här kommer det regelbundet skrivas om Sollefteå GIFs olika lag, främst SGIF A och SGIF B.