sgif

Senaste inläggen

Av Sollefteå GIF Bloggen - 11 augusti 2012 21:51

Först vill GIF-Bloggen gratulera en jubilar!
   
Michael Åhman gör iom matchen mot Morön BK söndag den 12 augusti 2012 sin 80e raka division 2 match.   Om vi skulle räkna in div 3 säsonger Micke spelat så är det 83e men vi fokuserar endast på division 2.   Stort grattis Micke!


Inför Morön matchen söndag den 12 augusti  2012


   
En måstematch är vad som väntar för båda lagen när man drabbar samman på Nipvallens gräs under söndag.   Giffarna måste ha 3 poäng för att man ska lämna nedflyttningsplatsen,  Morön som minst sagt är formsvaga med 4 raka förluster och med en målskillnad 3-13 i dessa fyra matcher.  Man ligger inför matchen 6 poäng före Giffarna,  förlust och krisen är total i Skellefteålaget Morön BK och man är helt plötsligt indragen i den tajta striden i botten.  Jag  var med i Skellefteå när lagen spelade 9 juni när det blev förlust 1-2.  Den förlusten var riktigt tung men inte alls orättvis då Morön hade varit bättre laget sett över hela matchen.  Jag skulle vilja utse denna match till årets viktigaste match för Sollefteå GIF, det är bara 3 poäng som gäller för Giffarna.   Och senaste rapporterna säger att samtliga spelare är tillgängliga för spel för Giffarna.  Tror ärligt inte det har hänt under hela säsongen att samtliga spelare varit tillgängliga,  ni får gärna rätta mig om jag har fel.   Seger och vi är med i matchen igen,  och resan till Bredbyn till helgen kommer inte bli jobbig.   Jag tror och hoppas Sollefteå GIF kan ta årets tredje seger för säsongen och man kan förlänga Moröns förlustsvit.    

ANNONS
Av Sollefteå GIF Bloggen - 11 augusti 2012 08:01

       
Förra omgången satt ju både trippeln och dubbeln till blygsamma oddsen 4,99 och 4,34.
På en satsad hundring så fick man ju tillbaka en lite slant iaf.

Umdedalen-Assi IF
Umedalen känns lite hetar ut för dagen.   Sen har man ju förstärkt laget så man kommer nog kriga för undvika nedflyttning.  Assi IF är seriens sämsta bortalag efter Umedalen,   sen har Assi än svagare trupp nu under höstsäsongen än vad man hade under våren.
Härnösands FF-Teg SK
HFF har inget imponerande hemmafacit med endast 2 segrar, 3 oavgjorda och en förlust.  Teg SK som med segern senaste 3-1 börjat få vittring på klarat kontrakt.   Med förstärkningarna man gjort så kommer Teg SK garanterat göra en mycket stark höstsäsong.  Om man kollar på trupperna spelare för spelare så är det fördel HFF.   Men jag tror formstarka Teg SK kan stjäla poäng på Högslättens IP.
Mariehems SK-Boden BK
MSK har gjort en suverän vårsäsong och man visara med 3-2 segern mot HFF senast att man kommer vara med och slåss om seriesegern.  Sen har man en av seriens bästa spelare i Kim Lundmark som ligger i toppen av skytteligan med 13 mål.  Boden hämtade sig snabbt efter man tappade poäng mot Sollefteå GIF 2-2 28/7 när man förra helgen hemmabesegrade Umedalen med 6-0.  Jag väljer att spela på Boden BK då jag tror laget kan trots dåliga våren vara ett av lagen som kan vinna serien.
Skellefteå FF-Anundsjö
Det är två starka hemmalag som drabbar samman på Norrvalla IP under lördagen.   Skellefteå FF som måste vinna för att hänga på serietoppen.  Jag tror hemmaplan blir avgörande när den här matchen skall avgöras.
Selånger FK-Piteå IF
Årets kometlag Selånger FK leder ju serien, man har gjort en riktigt imponerande vårsäsongen och man har kanske serierns bästa duo i Faton Buzuku och Ahmad Khreis.  Hemma mot Piteå  IF ska man bara vinna, speciellt när man slåss om direkt uppflyttningsplatsen.  Piteå som senast inte gjorde någon av sina bättre insatser när man förlorade borta mot Teg SK 1-3.

ANNONS
Av Sollefteå GIF Bloggen - 11 augusti 2012 07:23

Division 2 utökas troligen från dagens 12 lag till 14 lag 2014!
Jag ser detta enbart positivt då det känns helt konstigt ut att man ska ha sommaruppehåll på över 1 månad då lagens gräsplaner är som allra bäst.  Sollefteå GIF som kämpar för rädda kontraktet,   man får inte se detta som någon genväg. Man börjar genast att drömma,   tänk om Kramfors fick gå upp till div 2 säsongen 2014 sedan skulle Junsele, Anundsjö, Friska Viljor och Härnösands FF spela kvar i serien.  Fem derbyn det skulle gynna fotbollen helt klart om serien utökas till 14 lag.   Det blir ju lite sämre kvalité på div 3 serierna men det är inte mycket,  då det nästa säsong skulle innebära att både 1 och 2an i div 3 mellersta norrland och norra norrland tar klivet upp till div 2.  Jag är för en utökning av serien då jag tror det skulle gynna den lokala fotbollen.  Och toppklubbarna i div 3 har ju ekonomi för att vara en division 2 klubb.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 4 augusti 2012 16:00

                                        Sollefteå GIFs lag
Målvakt:  Kristoffer Westerlund
Höger back: Simon Gustafsson
Mittback: Fredrik Mähler
Mittback: Markus Söderström
Vänster back: Michael Åhman
Högermittfältare: Tobias Rappsson
Mittfältare: Patrik "PJ" Johansson
Mittfältare: Joel Åman

Vänstermittfältare: Christoffer Milde
Anfallare: Magnus Berglund
Anfallare: Alessandro Ribiero

Bänken
Johannes Sjödin
Niklas Sundelin
Rasmus Bergström

Av Sollefteå GIF Bloggen - 4 augusti 2012 11:21

 

Förra omgången gick inte så bra tipsmässigt,   jag fick rätt på Skellefteå segern 1,50 och krysset på Giffarna 2,75.

Teg-Piteå
Teg har visat att man är på gång efter förra omgångens hemmaseger 2-1 mot Skellefteå FF.  Till denna matchen har man dessutom sina Umeå FC lån spelklarna.  Även Piteå gjorde en bra match i förra omgången när man slog Härnösands FF med 2-1 hemma.  Mina tips Teg tar en hemseger, målskyttar? Kanske nyförvärven Johnsson/Nilsson blir matchvinnare.
Anundsjö-Selånger FK
Här väljer jag att chansspela lite, men då Selånger FK fortsätter och imponera 4-0 senast hemma mot Morön BK och Anundsjö gjorde en svag insats när man i den senaste omgången förlorade borta mot nästjumbon Teg SK.
Morön BK-Skellefteå FF
Jag tror Morön BK kommer få en riktigt tuff höstsäsong och om man fortsätter som man gjort i dom senaste matcherna så får man nog kämpa för att behålla sin div 2 status.  3 raka  förluster med en målskillnad 3-12 så är framtiden allt annat än ljus för Morön.  Att man dessutom förlorade derbyt senaste 16 juni mot Skellefteå FF 1-3 gör att jag är ganska säker vi får en ny derby seger för Skellefteå.
Assi IF-Sollefteå GIF
Här är det lite hjärtat som spelar in när jag väljer att spela på GIFseger.   Men senaste matchen mot Boden såg det bättre och bättre ut. Och med en formtoppad Daniel Hatumngimana och kanske får Gif Sundsvalls lånet Christoffer Milde debutera så kommer Giffarna  garanterat göra en mycket bättre match än vad man gjorde när man spelade mot varandra på Nipvallen.  Assi IF är ganska svårbedömda men känslan säger att laget inte kommer få det lätt i höst.
Assi IF-Sollefteå GIF
Här är det lite hjärtat som spelar in när jag väljer att spela på GIFseger.   Men senaste matchen mot Boden såg det bättre och bättre ut. Och med en formtoppad Daniel Hatumngimana och kanske får Gif Sundsvalls lånet Christoffer Milde debutera så kommer Giffarna  garanterat göra en mycket bättre match än vad man gjorde när man spelade mot varandra på Nipvallen.  Assi IF är ganska svårbedömda men känslan säger att laget inte kommer få det lätt i höst.Assi Boden-Umedalen
Denna matchen kan vid första anblicken verka som en solklar seger för Boden.  Men Umedalen har förstärkt laget och man stod för en mycket imponerande insats när man i senaste omgången slog topplaget Mariehem hemma med 1-0. Och det var dessutom innan några nyförvärv blivit spelklara.   Jag tror ändå en Boden seger här är ett ganska bra spel, då man säkert är revanchsugna efter man tappade 2-1 ledningen mot Sollefteå GIF senast till 2-2.   Sen måste man vinna här om man inte ska vara borta från titelracet.


Alla odds kommer från Svenska Spel

Av Sollefteå GIF Bloggen - 1 augusti 2012 05:57

Då så var äntligen Sollefteå GIF första nyförvärv inför höstsäsongen klart.   Vi på Sollefteå - bloggen får hälsta yttermittfältare Christoffer Milde välkommen till klubben.  Christoffer som tillhör GIF Sundsvall organisation, där har han spelat både för tipselitlaget och juniorallsvenskan för Gif Sundsvall. Han har gjort det väldigt bra i dom lagen han spelat i.  Han har varit 1 av 6st ungdomsspelare som varit tillgänglig för a-laget,  nu får Christoffer chansen att fortsätta utvecklas i Sollefteå GIF. När han blir spelklar för Sollefteå GIF är i dagsläget inte klart men förhoppningsvis kommer han finnas tillgänglig redan till helgen då man har bortamatch mot Kalixlaget Assi IF. Hinner han inte bli spelklar till helgens match så kommer han få debutera i nästa helgs hemmamatch mot Morön BK.   

Av Sollefteå GIF Bloggen - 31 juli 2012 05:45

Matchen Sollefteå GIF 2 - Bjärtrå IS spelades som på Nipvallens utmärkta konstgräsplan.   Från förgående möte när man spelade i Bjärtrå så vann j GIF 2 med 7-1.   Det tog hela 52 minuter innan Daniel Hatumngimana kunde sätta 1-0 till Sollefteå GIF 2.  2 minuter senare i matchminut kommer Daniel Hatumngimana in från höger, lägger bollen mot målet framme vid mål så kunde Magnus Berglund stöta in bollen stolpe in.  2-0 efter 52 minuter och matchen kändes avgjord då Bjärtrå inte skapat något farligt.  Endast 1 minut efter Magnus gjort SGIF 2s 2-0 mål, gör Bjärtrå 2-1.  Allt verkar funka för Daniel Hatumngimana och för dagen verkade inget kunna stoppa honom.  Han gjorde 4-1 målet för GIF 2 i den 65 minuten.  Matchen fortsatte och båda lagen skapade lite halvchanser, efter 74 minuter av matchen så satte Bjärtrå målet som innebar 4-2. Det hände alltså riktigt mycket i den andra halvleken,  efter 78 minuter revs Magnus Berglund ner av en Bjärtrå försvarare.  Frisparken slog Smajil Sadic,  frisparken slog han mycket distinkt rakt in i mål och 5-2 var ett  faktum.   Det blev också slutresultatet i matchen och laget leder nu division 5 Ångermanland 4 poäng före Gottne 2 och Husum IS.    Det börjar att se ljusare och ljusare ut för att Sollefteå GIF ska få ett division 4 lag kommande säsong.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 30 juli 2012 15:08

Då var det dags igen för vårat division 5 lag att spela match.  Nu vänder ju serien och man möter Bjärtrå IS som man spelade mot i den första omgången.  Den gången blev det en seger med hela 7-1,   denna gången spelas matchen på Nipvallens konstrgräs.  Självklart kommer jag att live-rapportera ifrån den här matchen!Presentation


Välkommen till SGIF-bloggen. Här kommer det regelbundet skrivas om Sollefteå GIFs olika lag, främst SGIF A och SGIF B.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sollefteå GIF gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sgif med Blogkeen
Följ sgif med Bloglovin'

SGIF kommande matcher!

SGIF skytteliga

SGIF varningsliga

Tabell, div 3 mell norrland

SGIF 2 kommande matcher!

SGIF 2 skytteliga

SGIF 2 varningsliga

Tabell. div 5 Ångermanland


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se