Senaste inläggen

Av Sollefteå GIF Bloggen - 29 juli 2012 14:58

Alla bilder är tagna med digital-kamera från långt avstånd.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 29 juli 2012 10:23

Det var med leende på läpparna man hade när man vandrade hem ifrån Nipvallen igår.  Jag tror nog dom flesta vara mycket nöjda med Giffarnas insats.  Man hade tagit poäng mot Boden,  Boden som spelade division 1 så sent som förra säsongen och som hade som mål ta sig  tillbaka dit så snabbt som möjligt.  Jag har sett 8 av 12 GIF-matcher den här säsongen och jag skulle vilja ranka denna match som Giffarnas bästa match för säsongen.   Det var absolut ingen pricfri match från Giffarna men det var helt klart en fall framåt om man ser till dom senaste matcherna.   Nu väntar Assi IF till ett Assi som inte förstärkt laget någonting utan man har samma trupp som man hade under vårsäsongen.   Nu väntar samtliga Gifsupportrar på att Giffarna ska förstärka truppen,  för att man ska klara sig utan kval så är förstärkningar ett måste.   Både Teg och Umedalen har förstärkt sina trupper under sommaruppehållet,   hos Teg har Jonathan Jonsson anslutit på lån från Umeå FC superettanlag,  samma lag har lånat ut Albert Kargbo höstsäsongen till Umedalen.

Det kommer bli en hård kamp om platserna i dom nedre delarna av division 2 norrland.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 28 juli 2012 17:46

Sollefteå GIF-Boden BK en bra match?
Det blev absolut en bra match,  Sollefteå GIF hade satsat hårt på själva evenemangen med gratis entré och hamburgare grillades för fullt av GIF-ledare.   Hur många det var som kom till själva matchen det låter jag vara osagt, men det var många och dom såg ut att trivas.   Jag tror inte det var många av besökarna som gick hem besvikna,  2-2 målet och poängen till Giffarna kan komma ha riktigt stor betydelse när serien ska summeras i oktober.  Till matchen då,  Boden kom till matchen ca 13:30 efter över 5 timmars bussresa.  Så spelarna trötta ut efter en lång bussresa?  Absolut inte Boden tog tag i matchen direkt och man hade under matchens första 30 minuter flera farliga målchanser. Första skottet mot mål sköt för Giffarna sköt PJ i den 19e minuten, som Bodens målvakt Erik Thorstensson fick styra till hörna.  Restrerande delen av halvleken fortsatte matchen som den varit med att Boden skapar flest chanser men man fick inte in bollen först när Bodens amerikanska spelare Ryan Gracia gjorde 0-1 i den 43e minuten.  Då var det nog många supportrar som började misströsta,  Daniel Hatumngimana ville inte göra publiken besvika och gör 1-1 på övertid av första halvleken. Andra halvleken så börjar Giffarna bäst och man skapar mest chanser. I matchminut 59 byter Giffarna in Joel Åman mot Smajil Sadic som går ut,  ett riktigt piggt byte skulle det visa sig. Joel gjorde sin back och bröt in från höger, han lägger in bollen mot Alessandra Ribiero som får öppet mål men tyvärr så skjuter han bollen utanför. Giffarna drog på sig många gula kort i matchen närmare bästämt 4st. Ett riktigt onödigt varning drog Alessandra Riberio på sig efter han efter avblåsning skjutit iväg bollen.  Daniel Hatumngimana får ett gult kort i matchminut 80.  Haris Devic skjuter frisparken som styrs till hörna av GIFmålvakten Kristoffer Westerlund.  Emil Kauppi sätter 1-2 till Boden i den 83 minuten, målet uppkom efter Bodens hörna.   En riktigt tung smäll för Giffarna,  som kändes som om man skulle kunna ta 1 pinne idag.  Många supportrar började sakta gå hemåt och misströstade troligen och trodde det skulle bli ännu en ny förlust för Sollefteå GIF.   Men Giffarna som visat flera gånger den här säsongen att man är riktigt starka i slutminuterna visade återigen att man aldrig kan räknas ut bara för att man ligger under med ett mål när klockan står på 90 minuter.  Daniel Hatumngimana dunkade snyggt in 2-2 målet på halvvolley till Giffarna i den 92a minuten av matchen.   Säsongens högsta jubel hördes på Nipvallen när matchens lirare Daniel Hatumngimana satte 2-2.   Daniel visade tydligen han ville bli dagen huvudperson,  med 2 mål och ett gult kort så kan man inte säga någonting annat.   Sollefteå GIF ser ut som ett helt nytt lag och man åker till Kalix för att spela mot Assi IF den 4 augusti.   Det blir en riktigt viktig match då det endast skiljer 1 poäng emellan lagen,  Assi 11 och Sollefteå 10.   Giffarna är med all säkerhet riktigt revanchsugna efter senaste mötet då det blev 1-1, men man gjorde ju en riktigt dålig match då.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 28 juli 2012 12:35

Nu är det inte lång tid kvar innan avsparken Sollefteå GIF-Boden BK,   jag ska nu bege mig till Nipvallen.
Så kan ni följa min live-rapportering

Av Sollefteå GIF Bloggen - 27 juli 2012 10:13

Boden IF info
Boden IF har under uppehållet spelat två matcher mot Piteå IF i DM 2-0 henna och träningsmatchen hemma mot norska Hammerfest FK 2-3.   Bodenspelare Ryan Gracia har varit och provtränat med Sirius IK.  BBK gör sin sista träning ikväll 18-19:30 innan matchen mot Sollefteå  GIF.   Avresa blir tidigt imorgonbitti!

Alla odds är hos Svenska Spel

Av Sollefteå GIF Bloggen - 24 juli 2012 21:56

Då var det dags för returmatch denna gången spelas matchen på Nipvallen.  Sollefteå GIF stärkta efter DM-semifinal vinsten mot Friska Viljor.  Den 1-0 segern borde ha blivit mycket större,  men nu gjorde laget vad som krävdes och säkrade en finalplats.  Där väntar mycket troligt en final mot Anundsjö,   dom måste dock slå ut Ramvik i sin semifinal först.   Boden har precis som Giffarna  spelat semifinal i DM, deras namn på turnering är Coop Norrbotten cup.  Där slog man ut seriekollegan Piteå IF hemma på Björknäsvallen,   precis som Giffarnas segerresultat i sin semifinal så var Bodens 2-0 seger mot Piteå IF också i underkant.  Att Boden spelaren Emil Kauppi drog på sig ett rött kort hade stor betydelse att det inte blev någon större seger.   I måndags så träningsspelade Boden mot norska Hammerfest FK som spelar i 3. Divisjon i Norge.  Den serien kan jämföras med vad division 3 är här hemma.  Man hade en stabil ledning med 2-0 i halvtid.  Boden gjorde tre byten direkt i andra halvlek och det förändrade matchbilden från att ha varit spelövertag för Boden så började Hammerfest ta över mer och mer av matchen.  Man fick in 1-2 målet i den 63e minuten,  åtta minuer senare fick man straff.   en straff som Hammerfest spelaren Oddgeir Norheim förvaltade på bästa sätt till 2-2.  Segermålet gjorde Hammerfest i den 84e minuten.   Vi ska inte dra för höga växlar över detta resultatet då det endast var en träningsmatch och Boden gick knappast för fullt.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 24 juli 2012 21:23

Första halvlek var Sollefteå GIF överlägsna 1-0 ledningen var lite i underkant.  Man brände flera frilägen och man hade bud på både 2 och 3-0. Tyvärr så missade man straff,  2-0 där och vi hade fått en helt annan matchbild.  Och att Friska Viljor kunde gå till halvtidsvila med bara ett måls underläge gjorde att lag kände man fortfarande hade chansen.  Andra halvlek så jämnade matchbilden ut sig och spelmässigt var det ingen av lagen som hade något övertag.  Att Giffarna ändå kunde hålla 1-0 får ses som ett styrkebesked inför helgens tuffa drabbning mot Boden.  Riktigt roligt höra PJ var tillbaka i spel efter sin långtidsskada, han spelade första halvlek.  Sen att Tobias Rappsson fick göra säsongens första mål jättekul.  Det kommer nog bli jättespännande match på lördag,  och att vi slog Boden hemma ifjol med 2-0.    Också extra skönt vi fick ta revanch för den tunga semifinal förlusten mot Friska Viljor i fjolårets DM 2-4.

Av Sollefteå GIF Bloggen - 23 juli 2012 21:46

Var med och hjälp SGIF-bloggen rösta fram årets bästa Sollefteå GIFspelare!
Logga in på någon av Sollefteå GIFs matcher,  efter varje avslutad omgång så har man 24 timmar på sig rösta. Man kan alltså rösta efter varje match.